Napomena
 • Direktiva o privatnosti i elektroničkim komunikacijama

  Ove internetske stranice koriste kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Postavke kolačića možete podesiti u svojem internetskom pregledniku. Klikom na gumb 'Slažem se' pristajete na korištenje kolačića.

HRK stručna savjetovanja i radionice   - arhiva

Zagreb, 26. rujna 2017.

Ovogodišnje stručno savjetovanje ovlaštenih revizora i računovođa održati će se 27. i 28. studenoga 2017., u Hotelu Antunović Zagreb.

Program dvodnevnog stručnog savjetovanja biti će naknadno objavljen.

Kotizacija za sudjelovanje na stručnom savjetovanju iznosi 700,00 kn po osobi.

Prijaviti se možete na kontakt mail adresu:    Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript ili on-line.

___________________________________________________________________________

Zagreb, 1. rujna 2017.

Poštovani ovlašteni revizori, na Vašu pažnju daje se pregled tema i raspored radionica koje će Komora organizirati i izvoditi u okviru programa stalnog stručnog usavršavanja, u razdoblju od rujna do prosinca 2017. godine.

Plan i program održavanja radionica stalnog stručnog usavršavanja ovlaštenih revizora za 2. polugodište 2017. dostupan je ovdje.

Za predviđene radionice možete se prijaviti na mail   Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript ili on-line.

___________________________________________________________________________

Zagreb, 13. lipnja 2017.

Pozivamo ovlaštene revizore na dostavu izvješća o obavljenom stalnom stručnom usavršavanju u 2016. godini. U tu svrhu molimo, sukladno odredbi članka 8. stavka 2. Pravilnika o stalnom stručnom usavršavanju ovlaštenih revizora (od 10.9.2013. i 12.9.2014., dalje: Pravilnik), ispunjeni Upitnik o stalnom stručnom usavršavanju za 2016. dostavite u roku do 30. lipnja 2017.

S obzirom da Komora u svojim evidencijama ima podatke o sudjelovanju ovlaštenih revizora svim oblicima edukacije u organizaciji Komore, u Upitnik treba unijeti podatke o ostvarenim drugim oblicima stručnog usavršavanja.

Dakle, ovlašteni revizor koji je obvezu stručnog usavršanja tijekom 2016. ostvario samo kroz program Komore, popuniti će prve tri (1-3) stranice Upitnika s napomenom: "Sudjelovala/o stručnom savjetovanju i edukacijskim radionicama u organizaciji Komore", te tako popunjeni Upitnik dostaviti Komori.

Ovlašteni revizor koji nije ostvario minimalni broj sati (30 sati za jednu godinu) za 2016. godinu, obvezan je dostaviti Upitnik s popunjene prve tri (1-3) stranice i sukladno članku 7. stavku 3. Pravilnika dokumentirati razlog neispunjenja obveze.

Za sva pitanja u svezi Upitnika, kontaktirati Stručnu službu za razvoj i stručna pitanja, na telefon broj: 01/ 4649 618 ili na email:    Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript .

Upitnik o stalnom stručnom usavršavanju za 2016. godinu (word formatpdf format).

___________________________________________________________________________

Zagreb, 28. listopada 2016.

Program X. Stručnog savjetovanja ovlaštenih revizora i računovođa, u Zagrebu, 28. i 29. studenoga 2016., dostupan je ovdje.

Smještaj tijekom trajanja Stručnog savjetovanja, ovlašteni revizori mogu rezervirati koristeći formular prema uputi Hotela Antunović. Troškove smještaja plaća ovlašteni revizor odnosno revizorsko društvo.

________________________________________________________________________

Zagreb, 6. listopada 2016.

Planirani datumi održavanja ovogodišnjeg Stručnog savjetovanja ovlaštenih revizora i računovođa su 28. i 29. studenoga 2016., u Hotelu Antunović Zagreb. Organizator stručnog savjetovanja je Hrvatska revizorska komora u suradnji s Hrvatskom zajednicom računovodstvenih i financijskih djelatnika.

Program dvodnevnog stručnog savjetovanja biti će uskoro objavljen.

Prijaviti se možete on-line ili na kontakt mail adresu Komore:   Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript .

Kotizacija za sudjelovanje na stručnom savjetovanju iznosi 700,00 kn.

__________________________________________________________________________

Zagreb, 12. srpnja 2016.

Poštovani ovlašteni revizori, na Vašu pažnju daje se pregled tema i raspored radionica koje će Komora organizirati i izvoditi u okviru programa stalnog stručnog usavršavanja, u razdoblju od rujna do prosinca 2016.

Plan i program održavanja radionica za razdoblje rujan - prosinac 2016. dostupan je ovdje.

Za sve predviđene radionice slijede pravodobne obavijesti odnosno pozivi na prijavu.

__________________________________________________________________________

Zagreb, 3. lipnja 2016.

Pozivamo ovlaštene revizore da sukladno odredbi članka 8. stavka 2. Pravilnika o stalnom stručnom usvaršavanju ovlaštenih revizora (od 10.9.2013. i 12.9.2014., dalje: Pravilnik) dostave izvješće o obavljenom stalnom stručnom usavršavanju u 2015. godini. U tu svrhu, pripremljen je Upitnik o stalnom stručnom usavršavanju za 2015. godinu. Rok dostave predmetnog Upitnika je 30. lipnja 2016. godine.

Podsjećamo, u Upitnik ne treba upisivati podatke o sudjelovanju ovlaštenog revizora radionicima i stručnom savjetovanju u organizaciji Komore (Komora ima podatke u svojim evidencijama za 2015.), već Upitnik treba sadržavati podatke o ostvarenim drugim oblicima stručnog usavršavanja.

Dakle, ovlašteni revizor koji je obvezu stručnog usavršanja tijekom 2015. ostvario samo i jedino kroz program Komore, popuniti će prve tri (1-3) stranice Upitnika s napomenom: "Sudjelovala/o stručnom savjetovanju i edukacijskim radionicama u organizaciji Komore", te tako popunjeni Upitnik dostaviti Komori.

Ovlašteni revizor koji nije ostvario minimalni broj sati (30 sati za jednu godinu) za 2015. godinu, obvezan je dostaviti Upitnik s popunjene prve tri (1-3) stranice Upitnika i sukladno članku 7. stavku 3. Pravilnika dokumentirati razlog neispunjenja obveze.

Za sva pitanja u svezi Upitnika, kontaktirati Stručnu službu za razvoj i stručna pitanja, na telefon broj: 01/ 4649 618 ili na email:   Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript .

Upitnik o stalnom stručnom usavršavanju za 2015. godinu (word format)

Upitnik o stalnom stručnom usavršavanju za 2015. godinu (pdf format)

____________________________________________________________________________

Zagreb, 29. listopada 2015.

Stručno savjetovanje ovlaštenih revizora i računovođa održava se 23. i 24. studenoga 2015. godine, u Hotelu Antunović Zagreb.

Program dvodnevnog stručnog savjetovanja dostupan je ovdje.

Prijaviti se možete on-line ili na kontakt mail adresu Komore:  Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript .

Kotizacija za sudjelovanje na stručnom savjetovanju iznosi 700,00 kn po osobi, a plaća se na IBAN Komore: HR2223900011100335853, s pozivom na registarski broj ovlaštenog revizora/revizorskog društva ili navođenjem prezimena ovlaštenih revizora u opisu uplate.

____________________________________________________________________________

Zagreb, 17. kolovoza 2015.

Poštovani ovlašteni revizori, na Vašu pažnju daje se pregled tema i raspored radionica koje će Komora organizirati i izvoditi u okviru programa stalnog stručnog usavršavanja, u razdoblju od rujna 2015. do lipnja 2016. godine (dostupno ovdje).

Za sve predviđene radionice slijede pravodobne obavijesti odnosno pozivi na prijavu.

____________________________________________________________________________

Zagreb, 28. svibnja 2015.

Poštovani ovlašteni revizori, članovi Hrvatske revizorske komore,

podsjećamo Vas na odredbu članka 8. stavka 2. Pravilnika o stalnom stručnom usvaršavanju ovlaštenih revizora (od 10.9.2013. i 12.9.2014., dalje: Pravilnik) temeljem koje ste obvezni do 30. lipnja tekuće godine dostaviti izvješće za prethodnu kalendarsku godinu o obavljenom stalnom stručnom usavršavanju. U tu svrhu, Komora je pripremila Upitnik o stalnom stručnom usavršavanju za 2014. godinu.

Ovlašteni revizor koji je u 2014. godini sudjelovao na stručnom savjetovanju i/ili edukacijskim radionicama u organizaciji Komore, u Upitniku ne treba upisivati te podatke jer ih Komora već ima u svojim evidencijama za 2014. godinu. Dakle, Upitnik treba sadržavati podatke o svim drugim ostvarenim oblicima stručnog usavršavanja. U slučaju da ovlašteni revizor nema tih drugih podataka, popuniti će samo prve tri (1-3) stranice Upitnika s napomenom: "Sudjelovala/o stručnom savjetovanju i edukacijskim radionicama u organizaciji Komore", te tako popunjeni Upitnik dostaviti Komori.

Ovlašteni revizor koji nema podatke o ispunjenju obveze stalnog stručnog usvaršavanja za 2014. godinu, obvezan je dostaviti Upitnik s popunjene prve tri (1-3) stranice Upitnika i sukladno članku 7. stavku 3. Pravilnika dokumentirati razlog neispunjenja obveze stalnog stručnog usavršavanja.

Upitnik molimo popunite i dostavite na predviđeni način i u roku do 30. lipnja 2015. godine.

Za sva pitanja u svezi ovog Upitnika, kontaktirati Stručnu službu za razvoj i stručna pitanja, na telefon broj: 01/ 4649 618 ili na email:  Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript

Upitnik o stalnom stručnom usavršavanju za 2014. godinu (word format)

Upitnik o stalnom stručnom usavršavanju za 2014. godinu (pdf format)

____________________________________________________________________________

Zagreb, 28. siječnja 2015.

Zadovoljstvo nam je najaviti novi ciklus radionica koji Komora organizira u okviru programa stalnog stručnog usavršavanja ovlaštenih revizora. Plan i program radionica u razdoblju od ožujka do lipnja 2015. godine, dostupan je ovdje.

____________________________________________________________________________

Zagreb, 10. studenoga 2014.

Program i raspored Stručnog savjetovanja ovlaštenih revizora i računovođa, 24. i 25.11.2014. dostupan je ovdje.

____________________________________________________________________________

Zagreb, 9. listopada 2014.

Planirani datumi održavanja ovogodišnjeg stručnog savjetovanja ovlaštenih revizora su 24. i 25. studenoga 2014. godine, u Hotelu Antunović Zagreb.

Program dvodnevnog stručnog savjetovanja biti će naknadno objavljen.

Prijaviti se možete on-line ili na kontakt mail adresu Komore:  Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript .

Kotizacija za sudjelovanje na stručnom savjetovanju iznosi 700,00 kn.

Za rezervaciju smještaja u Hotelu Antunović u vrijeme održavanja stručnog savjetovanja, molimo ispunite obrazac i prema uputi pošaljite na kontakte hotela.

____________________________________________________________________________

Zagreb, 4. rujna 2014.

Svim ovlaštenim revizorima koji se prijave za određenu radionicu i uplate naknadu do datuma održavanja radionice (ponedjeljak prijepodne), Komora će pripadne materijale dostaviti prije datuma održavanja radionice a najkasnije tijekom dana koji prethodi istoj radionici, i to na kontakt e-mail adresu s koje je zaprimljena prijava.

Molimo polaznike da dostavljene materijale donesu na samu radionicu kako bi nesmetano pratili izvedbu teme i aktivno sudjelovali u praktičnom dijelu radionice (zadaci i vježbe).  

U slučaju plaćanja naknade nakon što je radionica održana, pripadni materijali biti će također naknadno dostavljeni na kontakt e-mail adresu polaznika radionice.

Sudjelovanjem na HRK radionici ovlašteni revizor ostvaruje 5 sati stalnog stručnog usavršavanja.

____________________________________________________________________________

Zagreb, 22. kolovoza 2014.

Najavljujemo održavanje radionica u organizaciji Komore u okviru programa stalnog stručnog usavršavanja ovlaštenih revizora. Planirane teme i raspored održavanja radionica za razdoblje rujan - prosinac 2014. godine, dostupni su ovdje.

Radionice su namijenjene ovlaštenim revizorima i drugim zaposlenicima revizorskih društava.

Uvjeti sudjelovanja i upute za prijavu, slijede.

____________________________________________________________________________

Zagreb, 30. svibnja 2014.

Poštovani ovlašteni revizori, članovi Hrvatske revizorske komore,

Podsjećamo Vas na odredbu članka 8. stavka 2. Pravilnika o stalnom stručnom usvaršavanju ovlaštenih revizora (od 10.9.2013.) temeljem koje ste obvezni do 30. lipnja tekuće godine dostaviti izvješće za prethodnu kalendarsku godinu o obavljenom stalnom stručnom usavršavanju.

U tu svrhu, Komora je izradila Upitnik o stalnom stručnom usavršavanju kojeg dajemo u nastavku.

Ovlašteni revizori koji su u 2013. godini sudjelovali stručnom savjetovanju i/ili edukacijskim radionicama u organizaciji Komore, u Upitniku ne trebaju ispunjavati te podatke (Komora ih ima u svojim evidencijama) već podatke o drugim ostvarenim oblicima stručnog usavršavanja. Ako isti ovlašteni revizori nemaju tih drugih podataka, ispuniti će i Komori dostaviti samo prve tri (1-3) stranice Upitnika s naznakom "Sudjelovala/o stručnom savjetovanju i edukacijskim radionicama u organizaciji Komore".

Ovlašteni revizori koji nemaju podatke o ispunjenju obveze stalnog stručnog usvaršavanja za 2013. godinu, obvezni su ispuniti i dostaviti prve tri (1-3) stranice Upitnika i sukladno članku 7. stavku 3. Pravilnika dokumentirati razlog neispunjenja obveze stalnog stručnog usavršavanja.

Upitnik molimo ispunite i dostavite na predviđeni način i u roku do 30. lipnja 2014. godine.

Za sva pitanja u svezi ovog Upitnika, kontaktirati Stručnu službu za razvoj i stručna pitanja, na telefon broj: 01/ 4649 618 ili na email:  Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript

Upitnik o stalnom stručnom usavršavanju za 2013. godinu (word format)

Upitnik o stalnom stručnom usavršavanju za 2013. godinu (pdf format)

____________________________________________________________________________________________

Zagreb, 28. veljače 2014.

Zadovoljstvo nam je najaviti održavanje novog ciklusa radionica koje Komora organizira u okviru programa stalnog stručnog usavršavanja ovlaštenih revizora. Teme radionica i planirani raspored njihova izvođenja u razdoblju od ožujka do lipnja 2014. dostupni su ovdje. Radionice su namijenjene ovlaštenim revizorima i drugim zaposlenicima revizorskih društava koji nisu ovlašteni revizori.

Predavač programa radionica je mr.sc. Damir Krajačić, ovlašteni revizor.

Na jednoj radionici predviđeno je sudjelovanje najviše 30 osoba (minimalno 10 osoba), uz plaćanje kotizacije od 300,00 kn po osobi. U slučaju većeg interesa, predviđa se mogućnost ponavljanja iste teme u novom terminu.

Detaljni raspored svake pojedine radionice biti će uskoro objavljen.

Prijavu za radionicu možete predati putem web prijave ili na mail adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript .

_______________________________________________________________________________________

Zagreb, 04. studenoga 2013.

Poštovani članovi Hrvatske revizorske komore,

obavještavamo Vas o održavanju Stručnog savjetovanja ovlaštenih revizora i računovođa, u organizaciji Komore u sklopu programa stalnog stručnog usavršavanja ovlaštenih revizora.

Najava održavanja dostupna je ovdje, a okvirni program ovdje. Detaljni program biti će uskoro objavljen.

___________________________________________________________________________

Zagreb, 31. srpnja 2013.

Najavljujemo održavanje novih radionica koje Komora organizira u okviru programa stalnog stručnog usavršavanja ovlaštenih revizora. Teme radionica i raspored njihova izvođenja u razdobolju od rujna do prosinca 2013., dostupni su ovdje.

Predavač tema prema programu izvođenja je mr.sc. Damir Krajačić, ovlašteni revizor.

Na jednoj radionici može sudjelovati najviše 30 osoba (minimalno 10 osoba), uz plaćanje kotizacije od 300,00 kn po osobi. U slučaju većeg interesa, predviđa se mogućnost ponavljanja iste teme u novom terminu.

Uskoro slijedi poziv ovlaštenim revizorima za prijavu sudjelovanja.

________________________________________________________________________________

Zagreb, 28. ožujka 2013.

Raspored održavanja jednodnevne radionice na temu:

MRevS 560 - NAKNADNI DOGAĐAJI i MRevS 580 - PISANE IZJAVE

10.04.2013. - Zagreb, Udruga računovođa i financijskih djelatnika Zagreb, Kneza Mislava 1/I, s početkom u 9 sati;

17.04.2013. - Osijek, Udruga računovođa i financijskih djelatnika Osijek, Šetalište kardinala Šepera 13, s početkom u 9 sati;

08.05.2013. - Rijeka, Udruga računovođa i financijskih djelatnika Rijeka, Frana Supila 11, s početkom u 9 sati;

15.05.2013. - Split, Udruga računovođa i financijskih djelatnika Split, Lučićeva 19, s početkom u 10 sati;

Program radionice dostupan je ovdje.

Predavač: mr.sc. Damir Krajačić, ovlašteni revizor

Literatura: prezentacija predavača

Naknada: 300,00 kn po ovlaštenom revizoru (uključuje radni materijal i osvježavajući napitak u pauzi)

Uplatu naknade u korist Hrvatske revizorske komore, izvršiti na žiro-račun broj: 2390001-1100335853, s pozivom na registarski broj ovlaštenog revizora (u slučaju zbirne uplate, s pozivom na registarski broj revizorskog društva, uz obvezan popis sudionika). Uplatu naknade izvršiti 5 dana prije početka radionice.

Informacije: 01/4649618

Prijava: na  Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript ili na www.revizorska-komora.hr.

Zbog ograničenog broja sudionika (maksimalno 30), prijava je obvezna i to najkasnije 5 dana prije početka radionice

____________________________________________________________________________

Zagreb, 26. veljače 2013.

Raspored održavanja jednodnevne radionice na temu MRevS 570 - VREMENSKA NEOGRANIČENOST POSLOVANJA:

13.03.2013. - Split, Udruga računovođa i financijskih djelatnika Split, Lučićeva 19, s početkom u 10 sati;

20.03.2013. - Rijeka, Udruga računovođa i financijskih djelatnika Rijeka, Frana Supila 11, s početkom u 9 sati;

27.03.2013. - Osijek, Udruga računovođa i financijskih djelatnika Osijek, Šetalište kardinala Šepera 13, s početkom u 9 sati;

03.04.2013. - Zagreb, Udruga računovođa i financijskih djelatnika Zagreb, Kneza Mislava 1/I, s početkom u 9 sati (u slučaju većeg interesa moguć je dodatani termin).

Program radionice dostupan je ovdje.

Predavač: mr.sc. Damir Krajačić, ovlašteni revizor

Literatura: prezentacija predavača

Naknada: 300,00 kn po ovlaštenom revizoru (uključuje radni materijal i osvježavajući napitak u pauzi)

Uplatu naknade u korist Hrvatske revizorske komore, izvršiti na žiro-račun broj: 2390001-1100335853, s pozivom na registarski broj ovlaštenog revizora (u slučaju zbirne uplate, s pozivom na registarski broj revizorskog društva, uz obvezan popis sudionika). Uplatu naknade izvršiti 5 dana prije početka radionice.

Informacije: 01/4649618

Prijava: na  Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript ili na www.revizorska-komora.hr.

Zbog ograničenog broja sudionika (maksimalno 30), prijava je obvezna i to najkasnije 5 dana prije početka radionice.

____________________________________________________________________________

Zagreb, 29. siječnja 2013.

Raspored održavanja jednodnevne radionice na temu IZVJEŠĆA NEOVISNOG REVIZORA:

14.02.2013. Zagreb, Udruga računovođa i financijskih djelatnika Zagreb, Ulica kneza Mislava 1/I

19.02.2013. Split, Udruga računovođa i financijskih djelatnika Split, Lučićeva 19

26.02.2013. Rijeka, Udruga računovođa i financijskih djelatnika Rijeka, Frana Supila 11

05.03.2013. Osijek, Udruga  računovođa i financijskih djelatnika Osijek, Šetalište kardinala Šepera 13

Program radionice dostupan je ovdje.

Predavač: mr.sc. Damir Krajačić, ovlašteni revizor

Literatura: prezentacija predavača

Naknada: 300,00 kn po ovlaštenom revizoru (uključuje radni materijal i osvježavajući napitak u pauzi)

Uplatu naknade u korist Hrvatske revizorske komore, izvršiti na žiro-račun broj: 2390001-1100335853, s pozivom na registarski broj ovlaštenog revizora (u slučaju zbirne uplate, s pozivom na registarski broj revizorskog društva, uz obvezan popis sudionika). Uplatu naknade izvršiti 5 dana prije početka radionice.

Informacije: 01/4649618

Prijava: na  Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript ili na www.revizorska-komora.hr

Zbog ograničenog broja sudionika (maksimalno 30), prijava je obvezna i to najkasnije 5 dana prije početka radionice.

____________________________________________________________________________

Zagreb, 24. siječnja 2013.

Poštovani članovi,

najavljujemo početak izvođenja edukacijskih radionica koje Komora organizira u okviru programa stalnog stručnog usavršavanja ovlaštenih revizora.

Sukladno odluci Upravnog vijeća Komore, pojedina tema obrađivati će se tijekom jednog mjeseca kroz program jednodnevnih radionica koje će se izvoditi u različitim mjestima (Zagreb, Split, Rijeka, Osijek). Naknada sudionika za jednu edukacijsku radionicu iznosi 300,00 kuna.

Raspored tema i izvođenja prvih edukacijskih radionica je sljedeći:

1. veljača 2013. – Izvješće neovisnog revizora,

2. ožujak 2013. – MRevS 570 Vremenska neograničenost poslovanja,

3. travanj 2013. – MRevS 560 Naknadni događaji i MRevS 580 Pisane izjave.

Uvažavajući interes i potrebe ovlaštenih revizora te izvedbene zahtjeve edukacijskih radionica, na jednoj radionici moći će sudjelovati najviše 30 ovlaštenih revizora (minimalno 10).

Ovisno o intenzitetu Vašeg interesa za pojedinu temu te planiranom vremenskom rasporedu izvođenja radionica, predviđa se i mogućnost ponavljanja određene teme.

Uskoro slijedi objava detaljnog vremenskog rasporeda edukacijske radionice koja će se izvoditi u veljači, s pozivom ovlaštenim revizorima za prijavu sudjelovanja.

____________________________________________________________________________

Zagreb, 12. listopada 2012.

Poštovani članovi Hrvatske revizorske komore,

ovim putem Vas želimo obavijestiti o održavanju Stručnog savjetovanja ovlaštenih revizora i računovođa kojeg Komora organizira u sklopu programa stalnog stručnog usavršavanja ovlaštenih revizora, a u suradnji s Hrvatskom zajednicom računovođa i financijskih djelatnika.

Ovdje su Vam dostupni najava održavanja i program ovog stručnog skupa.

_______________________________________________________________________________

Zagreb, 27. ožujka 2012.

Članovi Hrvatske revizorske komore, ovlašteni revizori

Skrećemo vam pozornost na priloženu Odluku Upravnog vijeća od 14. ožujka 2012. godine kojom se pokreće postupak kontinuiranog nadzora u opsegu inicijalnog nadzora nad ovlaštenim revizorima radi prikupljanja podataka o provedenom stalnom stručnom usavršavanju.

Podsjećamo da je zakonska i statutarna obveza ovlaštenih revizora stalno se stručno usavršavati. Pravilnikom o stalnom stručnom usavršavanju od 7. srpnja 2007. (dalje: Pravilnik) propisani su oblici i način provedbe stalnog stručnog usavršavanja i postupanje Komore u praćenju provedbe usavršavanja.

U svrhu utvrđivanja stanja o stalnom stručnom usavršavanju i uspostave jedinstvene evidencije o tome, pozivaju se svi ovlašteni revizori da u roku od 15 dana od objave ovog poziva na internetskoj stranici Komori dostave podatke o provedenom stalnom stručnom usavršavanju u prethodne tri godine (2009., 2010. i 2011.).

Oblici stalnog stručnog usavršavanja koji se sukladno članku 6. Pravilnika priznaju, jesu:

AKTIVNOST

Održano predavanje na međunarodnim kongresima i simpozijima

Objavljeni samostalni rad-referat na međunarodnim kongresima i simpozijima

Održano predavanje na domaćim kongresima i simpozijima

Objavljeni samostalni rad-referat na domaćim kongresima i simpozijima

Održano prvo predavanje na savjetovanju i seminarima

Ponovljeno predavanje na savjetovanjima i seminarima i u stručnim časopisima

Objavljeni rad na savjetovanjima i seminarima

Prisustvovanje kongresima i simpozijima dnevno

Prisustvovanje savjetovanjima i seminarima dnevno

Uz navedene podatke, ovlašteni revizori sukladno članku 8. istog Pravilnika trebaju priložiti i dokaz o provedenom obliku usavršavanja: potvrdu o uplati kotizacije, certifikat, potvrdu ili drugu ispravu izdanu od strane organizatora kojom se potvrđuje da je ovlašteni revizor prisustvovao određenom obliku stručnog usavršavanja odnosno dokaze o objavljenom radu ili održanom predavanju.

Tražene podatke i odgovarajuće dokaze (u preslici ili skenirani) dostavite pisanim putem na poslovnu adresu Komore: Zagreb, Heinzelova 62a ili putem elektronske pošte na adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript , s pozivom na ovu obavijest i Odluku Upravnog vijeća.

_______________________________________________________________________________________

Zagreb, 27. ožujka 2012.

Obavještavamo vas da je u sklopu priprema za izvedbu najavljenih tematskih edukacijskih radionica kroz program stalnog stručnog usavršavanja ovlaštenih revizora u organizaciji Komore, na poziv Komore, prikupljen iskaz intresa ovlaštenih revizora koji su spremni biti članovi edukacijskog tima Komore. Interes za sudjelovanje u izvedbi ovog važnog projekta Komore iskazali su:

1. Dubravka Kopun, ml.

2. Andreja Sekušak

3. Dragan Rudan

4. Ksenija Kramar

5. Tajana Kramar Šandl

6. Anka Gospodinović

7. Brigita Štokov

8. Damir Krajačić

9. Dalibor Briški

10. Gordana Radić

11. Vedran Miloš

12. Irena Križan

13. Slaven Kartelo.

Za sve buduće članove predavačkog tima Komore predviđeno je provesti akreditacijski postupak radi osiguravanja sustavnog i usuglašenog pristupa razvoju, izradi i izvedbi edukacijskih radionica Komore te formiranja tima predavača koji je spreman na suradnju, međusobno nadopunjavanje i zajedničko razvijanje edukacijskih materijala namijenjenjih ovlaštenim revizorima.

Prvi akreditacijski postupak za članove predavačkog tima proveden je dana 15. ožujka 2012., a uskoro slijedi detaljan tematski i vremenski raspored edukacijskih radionica kako bi ovlašteni revizori mogli izabrati teme i prijaviti svoje sudjelovanje.

____________________________________________________________________________________________

Zagreb, 06. ožujka 2012.

U okviru priprema za organiziranje i izvođenje najavljenih edukacijskih radionica iz programa stalnog stručnog usavršavanja ovlaštenih revizora, Upravno vijeće Komore poziva zainteresirane ovlaštene revizore na aktivni angažman i uključivanje u realizaciju kao predavači iz područja revizije i računovodstva. Detalje poziva možete pročitati ovdje.

___________________________________________________________________________________

Zagreb, 20. veljače 2012.

Odgovori na pitanja s V stručnog savjetovanja ovlaštenih revizora:

Praktična implementacija monitoring sustava

Primjena Kodeksa etike u revizijskim angažmanima

Revizorsko izvješće, mišljenja i angažmani uvjerenja

Revizija EU projekata

Ostala pitanja (status revizora, primjena Zakona o sprječavanju pranja novca i financiranja terorizma)

___________________________________________________________________________________

Zagreb, 09. prosinca 2011.

Poštovani,

na V stručnom savjetovanju ovlaštenih revizora prezentirane su aktivnosti Komore na oblikovanju programa stalnog stručnog usavršavanja ovlaštenih revizora, a ovlašteni revizori su pozvani da svoje potrebe, interes i prijedloge daju putem Upitnika potreba za edukacijom.

S toga, ako do sada niste ispunili i poslali Upitnik za revizorsko društvo, odnosno netko od vaših zaposlenika-ovlaštenih revizora nije to učinio za sebe osobno, ovo je prilika da to učinite. Upitnici se mogu preuzeti ovdje:

Upitnik potreba za edukacijom - revizorsko društvo

Upitnik potreba za edukacijom - ovlašteni revizor

Popunjene Upitnike, molimo dostavite do 16. prosinca 2011. na kontakt email adresu Komore: Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript ili Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript ili poštom na adresu: Hrvatska revizorska komora, 10000 Zagreb, Heinzelova 62a.

________________________________________________________________________________________________

Zagreb, 15. studenoga 2011.

Program V stručnog savjetovanja ovlaštenih revizora

Zagreb, 21. i 22. studenoga 2011.

Hotel Westin, Zagreb

21. studenoga 2011.

Od Do Trajanje Tema Predavač
8.30 9.00 0.30 Registracija prisutnih revizora -
9.00 9.15 0.15 Uvod Ivana Matovina, zamjenica predsjednice Hrvatske revizorske Komore
9.15 9.30 0.15 Odbor za javni nadzor revizije prof.dr.sc. Lajoš Žager, predsjednik Odbora za javni nadzor revizije
9.30 10.30 1.00 FEE - Budućnost revizorske struke Philip Johnson, predsjednik FEE (video zapis)
10.30 11.00 0.30 Predstavljanje strukovnih organizacija iz regije

prof.dc.sc. Marijan Odar, Slovenski inštitut za revizijo;

Augustin Mišić, Savez računovođa, revizora i financijskih djelatnika Federacije Bosne i Hercegovine;

Mladen Ognjenović, Institut sertifikovanih računovođa Crne Gore

11.00 11.30 0.30 PAUZA
11.30 11.50 0.20 Uloga revizije u otkrivanju prijevara - pregled rezultata empirijskog isptraživanja u Republici Hrvatskoj prof.dr.sc. Ana Klikovac, Zagrebačka škola ekonomije i managementa
11.50 12.20 0.30 Standardi edukacije ovlaštenih revizora prof.dr.sc. Neda Vitezić, Ekonomski fakultet Rijeka
12.20 12.50 0.30 Zagrebačka burza: struktura tržišta, Pravila Burze i obveze uvrštenih društava Ivana Gažić, predsjednica Uprave Zagrebačke burze d.d.
12.50 14.00 1.10 PAUZA
14.00 16.00 2.00 Radionica 1: Praktična implementacija monitoring sustava PWC d.o.o. Zagreb i UHY HB EKONOM d.o.o. SplitRadionica 2: Revizija u uvjetima značajne sumnje u pogledu pretpostavke vremenske neograničenosti poslovanja KPMG Croatia d.o.o. Zagreb

22. studenoga 2011.

Od Do Trajanje Tema Predavač
9.00 9.30 0.30 Registracija prisutnih revizora -
9.30 10.00 0.30 Rezime radionica prethodnog dana

članovi Upravnog vijeća HRK: Damir Radmilović (Radionica 1) i Stjepan Šargač (Radionica 2)

10.00 10.30 0.30

Aktualnosti u račinovodstvenim standardima financijskog izvještavanja (MSFI, HSFI) i implikacije na rad revizora

Ivica Smiljan, predsjednik Odbora za standarde financijskog izvještavanja
10.30 11.00 0.30 Primjena Kodeksa etike u revizijama obveznika, ovisno o veličini obveznika prof.dr.sc. Boris Tušek, Ekonomski fakultet Zagreb
11.00 11.30 0.30 PAUZA
11.30 13.00 1.30 Radionica 3: Revizija kreditnih i financijskih institucija Hrvatska agencija za nadzor financijskih usluga, Hrvatska narodna banka i Ernst&Young d.o.o. ZagrebRadionica 4: Postupci prihvaćanja revizijskih angažmana (Kodeks etike, MSKK, MREVS, Zakon o sprječavanju pranja novca i financiranju terorizma) Grant Thornton revizija d.o.o. Zagreb i Reconsult d.o.o. Zagreb
13.00 14.00 1.00 PAUZA
14.00 15.00 1.00 Radionica 5: Revizorovo izvješće, vrste mišljenja i modifikacija po MRevS 700, 705, 706, angažmani izražavanja uvjerenja Deloitte d.o.o. Zagreb i Hodicon d.o.o. KoprivnicaRadionica 6: Ostali angažmani srodni reviziji - revizija EU projekata, angažmani za posebne namjene, dogovoreni postupci

Agencija za reviziju sustava provedbe programa Europske Unije (ARPA), Središnja agencija za financiranje i ugovaranje programa i projekta Europske unije (SAFU)

15.00 15.30 0.45

Rezime radionica drugog dana

Pitanja i odgovori

članovi Upravnog vijeća HRK
15.30 16.00 0.30 Završna riječ Ivana Matovina, zamjenica predsjednice Hrvatske revizorske Komore

Ovogodišnje Stručno savjetovanje za sve članove Komore je bez plaćanja kotizacije. Smještaj i sve troškove boravka u Zagrebu tijekom stručnog savjetovanja, članovi Komore organiziraju i snose sami. Rezervaciju smještaja u hotelu The Westin Zagreb možete ostvariti koristeći link: http://www.starwoodmeeting.com/StarGroupsWeb/res?id=1110280780&key=827D3.

Mole se članovi Komore da svoj dolazak potvrde najkasnije do 17. studenoga 2011. na email adrese: Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript ili Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript ili na telefaks broj 01/4663362.

_______________________________________________________________________________________________

Zagreb, 27. listopada 2011.

NAJAVA I POZIV

ZA V STRUČNO SAVJETOVANJE OVLAŠTENIH REVIZORA

 

Poštovani članovi Hrvatske revizorske Komore,

zadovoljstvo nam je najaviti i pozvati Vas na V Stručno savjetovanje ovlaštenih revizora koje Hrvatska revizorska Komora organizira za svoje članove u okviru obveznog stalnog stručnog usavršavanja ovlaštenih revizora.

V Stručno savjetovanje održati će se 21. i 22. studenoga 2011. godine u prostorijama hotela The Westin Zagreb, na adresi Zagreb, Izidora Kršnjavoga 1.

Ovogodišnje Stručno savjetovanje za sve članove Komore je bez plaćanja kotizacije. Smještaj i sve troškove boravka u Zagrebu tijekom stručnog savjetovanja, članovi Komore organiziraju i snose sami. Rezervaciju smještaja u hotelu The Westin Zagreb možete ostvariti koristeći link: http://www.starwoodmeeting.com/StarGroupsWeb/res?id=1110280780&key=827D3.

Mole se članovi Komore da svoj dolazak potvrde najkasnije do 17. studenoga 2011. na email adrese: Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript ili Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript ili na telefaks broj 01/4663362.

Detaljnu informaciju o temama, predavačima, rasporedu predavanja i drugim operativnim detaljima održavanja savjetovanja biti će te pravodobno obaviješteni putem web stranice Komore i e-mail porukom svim revizorskim društvima.

Vjerujemo da će izbor tema o aktualnostima iz i u svezi revizorske profesije ispuniti Vaša očekivanja, potaknuti Vaš interes i aktivno sudjelovanje. S toga, očekujemo Vas i veselimo se zajedničkom radu na V Stručnom savjetovanju ovlaštenih revizora.

Ivana Matovina, dipl.oec. Upravno vijeće
zamjenica predsjednice Hrvatske revizorske Komore
Hrvatske revizorske Komore

____________________________________________________________________________

Zagreb, 28. listopada 2010. >>

Obavijest vezana uz IV stručno savjetovanje ovlaštenih revizora:

POZIV
ZA STRUČNO SAVJETOVANJE OVLAŠTENIH REVIZORA
u sklopu stalnog stručnog usavršavanja

Na temelju članka 32. stavka 2. točke 14. Zakona o reviziji (Narodne novine broj: 146/05 i 139/08), članka 4. točke 11. Statuta Hrvatske revizorske Komore (Narodne novine broj:43/2010) i članaka 2. i 3. Pravilnika o stalnom stručnom usavršavanju ovlaštenih revizora, Hrvatska revizorska Komora organizira dvodnevno stručno savjetovanje za sve ovlaštene revizore, 22. i 23. studenoga 2010.
Stručno savjetovanje održati će se u hotelu The Westin Zagreb na adresi: Zagreb, Izidora Kršnjavoga 1, prema sljedećem dnevnom redu:

 

STRUČNO SAVJETOVANJE REVIZORA

Datum: 22. studeni 2010.
Moderator: gđa. Ana Krivičić, Predsjednica Hrvatske revizorske Komore

Od

Do

R.b.

Tema

Predavač

8,30

9,00

 

Registracija prisutnih revizora

-

9,15

9,30

 

Uvod

Ana Krivičić, Predsjednica Komore

9,30

9,45

1.

Odbor za javni nadzor revizije

Prof. dr. sc. Lajoš Žager, Predsjednik Odbora za javni nadzor revizije

9,45

10,00

2.

Predstavljanja Federation of European Accountants (FEE)

Predstavnik FEE, (video snimka)

10,00

10,15

3.

Predstavljanje ostalih komora iz regije

 

10,15

11,00

4.

Zakon o sprječavanju pranja novca i financiranju terorizma – implikacija na rad revizora

Marijana Kljaić, Ured za sprječavanje pranja novca,
Mr.sc. Slavica Pezer Blečić, Financijski inspektorat, Nenad Šimunec, reviz.društvo Revidens d.o.o.

11,00

11,30

 

Pauza

 

11,30

12,00

5.

Pregled promjena vezanih uz MRevS-ove, promjene u 2011. godini (prijevod edicije 2010., Kodeks etike)

Damir Krajačić, ovlašteni revizor

12,00

13,00

6.

Pregled promijenjenih Međunarodnih standarda financijskog izvješćivanja – primjena od 1.1.2010.
Pregled novih tumačenja (IFRIC)
MRS 1 – Prezentiranje financijskih izvještaja

Željko Faber, ovlašteni revizor

13,00

14,00

 

Pauza za ručak

 

14,00

14,30

7.

Porezi (porez na dobit, porez po odbitku, PDV i banke i ostale financijske institucije)

Predstavnik Porezne uprave

14,30

15,00

8.

Rezervacije po MRS 39

Ivana Matovina, ovlašteni revizor

15,00

15,30

9.

MSFI 8 – Poslovni segmenti

Dr. sc. Milena Peršić, Ekonomski fakultet u Opatiji

15,30

15,45

 

Pauza

 

15,45

16,15

 

Prezentacija CASEWARE, software za reviziju

Predstavnik Caseware-a

Datum: 23. studeni 2010.
Moderator: prof. Stjepan Tadijančević

Od

Do

R.b.

Tema

Predavač

8,30

9,00

 

Registracija prisutnih revizora

-

9,00

9,45

1.

Kodeks etike

Dušica Madžarac, ovlašteni revizor

9,45

10,15

2.

Razlika između MSFI i HSFI, objave po ZTD i obveza revizora u pogledu godišnjeg izvještaja

Ivica Smiljan, ovlašteni revizor

10,15

10,30

 

Pauza

 

10,30

12,00

3.

Radionica 1: Primjena MSKK1

Anka Gospodinović, ovlašteni revizor

 

 

4.

Radionica 2: Financijski izvještaji banaka i ostalih financijskih institucija

Marija Prugovečki, HNB
Mijo Jozić, HANFA

12,00

12,30

 

Pauza

 

12,30

13,45

5.

Radionica 3: Prezentacija minimalne radne dokumentacije revizora

Predstavnik Komore

 

 

6.

Radionica 4: Upotreba IT stručnjaka u reviziji financijskih izvještaja (banka i ostala društva)

Prof. dr. sc. Mario Spremić, Ekonomski fakultet u Zagrebu

13,45

14,00

 

Pauza

 

14,00

15,00

7.

Odgovori na pitanja, rasprava

 

Registracija sudjelovanja provoditi će se na recepciji hotela, za oba dva dana s početkom od 8,30 sati.

Za Stručno savjetovanje plaća se kotizacija (po osobi) u iznosu od 400,00 kn u korist žiro računa Hrvatske revizorske Komore broj: 2390001- 1100335853, koju molimo uplatiti do 15. studenoga 2010.
Troškove smještaja savjetovanja snose sami revizori.

Napomena:
Prvog dana savjetovanja 22. studenoga 2010., ručak (od 13,00 do 14,00 sati) za sve prisutne ovlaštene revizore na savjetovanju, organizira i plaća Komora u prostorijama hotela Westin, restoran Kaptol.
Za vrijeme pauze prvog i drugog dana savjetovanja služiti će se kava i ostali napitci također u organizaciji i na račun Komore.

Mole se ovlašteni revizori da svoju nazočnost potvrde najkasnije do 15. studenoga 2010.
na e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript ili na faks broj: 01/ 46-63-362

Predsjednica Hrvatske revizorske Komore
Ana Krivičić, dipl.oec.

_______________________________________________________________________________________________

Zagreb, 21. rujna 2010. >>

NAJAVA
IV STRUČNOG SAVJETOVANJA OVLAŠTENIH REVIZORA

Poštovani članovi Komore,

Hrvatska revizorska Komora najavljuje organizaciju dvodnevnog stručnog savjetovanja za sve svoje članove u okviru stalnog stručnog usavršavanja za ovlaštene revizore, u smislu zakonske obveze i na temelju članka 2. i 3. Pravilnika o stalnom stručnom usavršavanju.

IV Stručno savjetovanje održati će se 22. i 23. studenoga 2010. godine u prostorijama hotela The Westin Zagreb, na adresi Zagreb, Izidora Kršnjavoga 1.

Teme koje će se obrađivati na savjetovanju su sljedeće:

 • Pregled promjena MRevS-ova, promjene u 2011. godini (prijevod edicije 2010., kodeks etike),
 • Pregled promijenjenih Međunarodnih standarda financijskog izvješćivanja - primjena od 1.1.2010.,
 • Pregled novih tumačenja (IFRIC),
 • MRS 1 - Prezentiranje financijskih izvještaja,
 • Rezervacije po MRS 39,
 • MSFI 8 - Poslovni segmenti,
 • Prezentacija CASEWARE, software za reviziju,
 • Razlika između MSFI i HSFI, objave po ZTD-u i obveza revizora u pogledu godišnjeg izvještaja,
 • Kodeks etike,
 • Primjena MSKK 1 - radionica,
 • Prezentacija minimalne radne dokumentacije revizora - radionica,
 • Upotreba IT stručnjaka u reviziji - radionica,
 • Pranje novca - implikacije na rad revizora,
 • Odgovori na pitanja i rasprava

O svim operativnim detaljima održavanja savjetovanja, temama, predavačima i rasporedu predavanja, te naknadi za savjetovanje, Hrvatska revizorska Komora će pravodobno dati obavijest na web stranici Komore i poslati ju na e-mail svim revizorskim društvima.

Hrvatska revizorska Komora

______________________________________________________________________________________________

Zagreb, 21. listopad 2009. >>

POZIV
ZA STRUČNO SAVJETOVANJE OVLAšTENIH REVIZORA
u sklopu stalnog stručnog usavršavanja

Na temelju članka 32. stavka 2 točke 14. Zakona o reviziji (Narodne novine broj: 146/05 i 139/08), članka 4. točke 11. Statuta Hrvatske revizorske Komore (Narodne novine broj: 63/06 i 53/09) i članaka 2. i 3. Pravilnika o stalnom stručnom usavršavanju ovlaštenih revizora, Hrvatska revizorska Komora organizira dvodnevno stručno savjetovanje za sve ovlaštene revizore, 19. i 20. studenoga 2009.
Stručno savjetovanje održati će se u Grand hotelu Adriatic d.d. na adresi: Opatija M. Tita 200, prema sljedećem dnevnom redu:

STRUČNO SAVJETOVANJE REVIZORA

I dan : 9,15 – 11,30 (moderator: prof.dr. sc. Stjepan Tadijančević)

Uvod - Predsjednica Hrvatske revizorske Komore, gđa. Ana Krivičić

Pregled standarda koji su se promijenili u 2009. godini – MSFI, Prof. Josipa Mrša, Ekonomski fakultet u Rijeci,

Kratki sažetak svih MRevS-ova s naglaskom na one koji su se promijenili u 2009. godini – MRevS, mr.sc. Damir Krajačić, ovlašteni revizor,

Prezentacija izvještaja pripremljenih po MSFI, dr. sc. Hrvoje Perčević, Ekonomski fakultet u Zagrebu,

Prezentacija izvještaja pripremljenih po HSFI, mr. sc. Ivan Čevizović, Ekonomski fakultet u Zagrebu,
Stanka od 11,30 – 12,00 sati
Nastavak savjetovanja od 12,00-13,00 sati (moderator: prof. dr.sc. Stjepan Tadijančević)

Općenito – razlikovanje izvještaja revizora od revidiranih financijskih izvještaja i objava računovodstvenih politika i značajnih pretpostavki, mr.sc. Dubravka Kopun, ovlašteni revizor,

Implikacije financijske krize na izvještavanje, Marina Tonžetić, ovlašteni revizor,

Stanka od 13,00 – 15,00 sati
Nastavak savjetovanja od 15,00-17,30 sati (moderator: prof. dr.sc. Stjepan Tadijančević)

MSFI 7, gđa. Vlatka Rukavina, dipl.oec., Hrvatska narodna banka, Sektor bonitetne regulative i nadzora banaka,

Poslovne kombinacije, Ivana Matovina, ovlašteni revizor,

MRS 23 - Kamate, Prof. dr. sc. Stjepan Tadijančević,

Kako provesti reviziju informacijskih sustava, Prof dr. sc. Mario Spremić, Ekonomski fakultet u Zagrebu,

Od 21, 00 sat - Društveno večer za ovlaštene revizore u organizaciji i na račun Komore, uz živu glazbu, piće i slastice.

II dan 9,15- 12,00 (moderator: gđa. Ana Krivičić, dipl. oec., predsjednica Komore)

Izazovi i prilike eksterne revizije u uvjetima globalne ekonomske krize, Prof. dr. sc. Neda Vitezić, Ekonomski fakultet u Rijeci,

Zakon o reviziji i Statut Hrvatske revizorske Komore- usklađenja s Europskom unijom, Nenad šimunec, dipl.iur.,

Predstavljanje Mađarske revizorske komore i iskustva u obavljanju poslova nadzora, dr. Ferenc Eperjesi, Mađarska revizorska komora,

Aktualni problemi revizorske struke, Predsjednica Komore gđa. Ana Krivičić i zamjenik predsjednice gosp. Zdenko Balen,

Odbor za javni nadzor revizije, Prof. dr. sc. Lajoš Žager/ mr.sc. Sanja Sever, Ekonomski fakultet u Zagrebu

Odgovori na pitanja i zaključci savjetovanja: gđa. Ana Krivičić, dipl.oec., predsjednica Hrvatske revizorske Komore

Registracija sudjelovanja provoditi će se na recepciji, za oba dva dana s početkom od 8,30 sati

Za Stručno savjetovanje plaća se kotizacija u iznosu 500,00 kn u korist žiro računa Hrvatske revizorske Komore broj: 2390001 – 1100335853, koju molimo uplatiti unaprijed do 10. studenoga 2009.
Rezervaciju hotelskog smještaja i troškove smještaja savjetovanja obavljaju i snose sami revizori.

Mole se ovlašteni revizori da svoju nazočnost potvrde najkasnije do 10. studenoga 2009.
na e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript ili na faks broj: 01/ 46-63-362

Predsjednica Hrvatske revizorske Komore
Ana Krivičić, dipl.oec.

____________________________________________________________________________________________

Zagreb, 25. rujna 2009. >>

NAJAVA STRUČNOG SAVJETOVANJA OVLAŠTENIH REVIZORA
u sklopu stalnog stručnog usavršavanja

Na temelju članka 32. stavka 2. točke 14. Zakona o reviziji (Narodne novine broj: 146/05 i 139/08), članka 4. točke 11. Statuta Hrvatske revizorske Komore (Narodne novine broj: 63/06 i 53/09) i članaka 2. i 3. Pravilnika o stalnom stručnom usavršavanju ovlaštenih revizora, Hrvatska revizorska Komora najavljuje dvodnevno stručno savjetovanje za sve ovlaštene revizore, dana 19. i 20. studenoga 2009. Stručno savjetovanje za ovlaštene revizore održati će se u Grand hotelu Adriatic u Opatiji, a program savjetovanja, i dnevni red, te ostale tehničko-operativne pojedinosti biti će blagovremeno objavljene na web stranici Komore.

Hrvatska revizorska Komora

____________________________________________________________________________________________

Zagreb, 20. studeni 2008. >>

Obavještavamo sve ovlaštene revizore koji će prisustvovati stručnom savjetovanju 12. i 13. prosinca 2008. u hotelu Antunović, Zagreb, Zagrebačka avenija 100a, da hotel Antunović nema mogućnosti smještaja u tom periodu, te ih molimo da rezerviraju smještaj na drugim mjestima u Zagrebu, po mogućnosti što prije radi nadolazećih blagdana u prosincu.

S poštovanjem,
Hrvatska revizorska Komora

_____________________________________________________________________________________________

Zagreb, 12. studeni 2008. >>

Dnevni red stručnog savjetovanja

POZIV ZA STRUČNO SAVJETOVANJE OVLAŠTENIH REVIZORA
u sklopu stalnog stručnog usavršavanja

Na temelju članka 32. stavka 2 točke 14. Zakona o reviziji (Narodne novine broj: 146/05), članka 4. točke 11. Statuta Hrvatske revizorske Komore (Narodne novine broj: 63/06), i članaka 2. i 3. Pravilnika o stalnom stručnom usavršavanju ovlaštenih revizora, Hrvatska revizorska Komora organizira dvodnevno stručno savjetovanje za sve ovlaštene revizore, 12. i 13. prosinca 2008.

Stručno savjetovanje održati će se u hotelu Antunović, na adresi: Zagreb, Zagrebačka avenija 100a.

Mole se ovlašteni revizori da svoju nazočnost potvrde najkasnije do 10. prosinca 2008. na e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript ili na faks broj: 01/ 46-63-362.

Stručno savjetovanje je bez naknade za sve ovlaštene revizore koji su uredno podmirili članarinu, odnosno doprinos Komori.

______________________________________________________________________________________________

Zagreb, 29. studeni 2007. >>

OBAVIJEST UZ POZIV ZA STRUČNO SAVJETOVANJE

Za ovlaštene revizore kojima je potreban smještaj (noćenje) za vrijeme održavanja stručnog savjetovanja, a rezervaciju će vršiti u hotelu „Antunović“, odobreno je 15 % popusta od redovnih cijena. Mole se članovi Komore, ovlašteni revizori da prilikom rezervacije smještaja naglase da su članovi Komore i da će nazočiti stručnom savjetovanju organiziranom u hotelu.

Hrvatska revizorska Komora

______________________________________________________________________________________________

Zagreb, 26. studeni 2007. >>

POZIV ZA STRUČNO SAVJETOVANJE OVLAŠTENIH REVIZORA u sklopu stalnog stručnog usavršavanja

Na temelju članka 32. stavka 2 točke 14. Zakona o reviziji (Narodne novine broj: 146/05), članka 4. točke 11. Statuta Hrvatske revizorske Komore (Narodne novine broj: 63/06), i članaka 2. i 3. Pravilnika o stalnom stručnom usavršavanju ovlaštenih revizora, Hrvatska revizorska Komora organizira jednodnevno stručno savjetovanje za sve ovlaštene revizore, dana 20. prosinca 2007. (četvrtak).
Stručno savjetovanje održati će se u hotelu „Antunović“, na adresi: Zagreb, Zagrebačka avenija 100a, s početkom u 9,00 sati prema sljedećem dnevnom redu:

STRUČNO SAVJETOVANJE REVIZORA

Plenum od 9,00-10,30 sati (moderator: prof.dr.sc. Stjepan Tadijančević)

Primjena okvira za financijsko izvješćivanje MRS, MSFI, MRevS, Kodeks profesionalne etike revizora,
Ana Krivičić, dipl.oec., predsjednica Hrvatske revizorske Komore

Mjerenje i priznavanje nekretnina, postrojenja i opreme MRS-16 i ulaganje u nekretnine MRS-40,
Prof. dr. sc. Stjepan Tadijančević

Financijski instrumenti: objavljivanje i prezentiranje MRS-32, priznavanje i mjerenje MRS-39,
Mirjana Marinković, dipl.oec., direktorica društva Sapientia Nova d.o.o.

Stanka od 10,30-11,00 sati
Nastavak savjetovanja od 11,00-13,00 sati, (moderator: Ana Krivičić, dipl.oec., predsjednica Hrvatske revizorske Komore)

Konsolidacija financijskih izvještaja MRS-27 i ulaganje u pridružena društva MRS-28,
Ivana Matovina, dipl.oec., direktorica odjela revizije u KPMG Croatia d.o.o.

Revizorovo izvješće i prilozi MRevS 700; 701; 580 povezano sa Zakonom o reviziji,
Željko Faber, dipl. oec., član uprave društva Ernst&Young d.o.o.

Kontrola kvalitete revizorova rada,
mr. sc. Damir Krajačić, izvršni direktor u društvu Audit d.o.o.

Rani postupci završne revizije,
Ljiljana Benčić Markulin, dipl.oec., direktorica društva Iris-Nova d.o.o.

Stanka za ručak od 13,00-14,00 sati
Radionice od 14,00-16,00 sati (moderator: mr.sc. Ivan Bašić, direktor društva Bašrevizor d.o.o.)

Odgovori na postavljena pitanja i rasprava sudionika,

Zaključci savjetovanja

Mole se ovlašteni revizori da svoju nazočnost potvrde najkasnije do 17. prosinca 2007. na e-mail : Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript ili na faks broj: 01/ 46-63-362.
Stručno savjetovanje je bez naknade za sve ovlaštene revizore koji su uredno podmirili članarinu, odnosno doprinos Komori.
S osobitim poštovanjem,

Predsjednica Hrvatske revizorske Komore
Ana Krivičić, dipl. oec.