Napomena
  • Direktiva o privatnosti i elektroničkim komunikacijama

    Ove internetske stranice koriste kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Postavke kolačića možete podesiti u svojem internetskom pregledniku. Klikom na gumb 'Slažem se' pristajete na korištenje kolačića.

Pitanja i odgovori

28. ožujka 2019.

Podsjetnik na obveze i rokove koji su propisani Zakonom o reviziji (NN, br.127/17), Uredbom (EU) br.537/14 i pripadnim pravilnicima, a za koje su revizorska društva i ovlašteni revizori nositelji odgovornosti i ispunjenja:

Pregled obveza i rokova za revizorsko društvo i ovlaštenog revizora - ažurirano

____________________________________________________________________________

31. srpnja 2018.

Obratite pažnju na odgovor Ministarstva financija u vezi subjekata od javnog interesa iz članka 3. točke 1. alineje 14. Zakona o računovodstvu, odnosno o kategoriji druge pravne osobe u kojima država ima udio manji od 50%.

_____________________________________________________________________________

6. srpnja 2018.

Na pažnju članova Komore daje se neobvezujuće stručno mišljenje u vezi primjene odredbi Zakona o reviziji (NN, br. 127/17) i Uredbe br. 537/14, o obveznoj rotaciji revizorskog društva i glavnog revizijskog partnera u zakonskim revizijama subjekata od javnog interesa.

Stručno mišljenje o obveznoj rotaciji revizorskog društva i glavnog revizijskog partnera u zakonskim revizijama subjekata od javnog interesa

Ujedno, daju se i odgovori Ministarstva financija (ožujak 2018. i lipanj 2018.) koje je Komora dobila na postavljena pitanja u vezi ove teme.

_____________________________________________________________________________

25. svibnja 2018.

Komora svojim članovima, kao oblik pomoći za sagledavanje obveza, daje pregledni prikaz obveza i rokova koji su propisani Zakonom o reviziji (NN, br.127/17) i Uredbom (EU) br.537/14, a za koje su revizorska društva i ovlašteni revizori nositelji odgovornosti i ispunjenja.

Napominjemo, postupanje prema pregledu obveza i rokova ne oslobađa revizorska društva i ovlaštene revizore od odgovornosti koje proizlazi iz Zakona o reviziji i Uredbe (EU) br.537/14.

Pregled obveza i rokova za revizorsko društvo i ovlaštenog revizora

Sve obavijesti i dokumenti koji se dostavljaju Ministarstvu financija, potrebno je slati na adresu: Zagreb, Katančićeva 5, za Samostalni sektor za izdavanje odobrenja za rad i nadzor ovlaštenih revizora i revizorskih društava.

___________________________________________________________________________

15. veljače 2016.

Na pažnju članova Komore daje se Odluka Upravnog vijeća o pitanju zahtjeva neovisnosti ovlaštenih revizora u slučaju njihova uključivanja u revizorski tim koji će obavljati revizije financijskih izvještaja dobrovoljnih mirovinskih fondova i mirovinskih društva koja upravljaju doborovljnim mirovinskim fondovima.

_____________________________________________________________________________

13. svibnja 2014.

Na pažnju svim članovima Komore daje se Odluka Upravnog vijeća o pitanju zahtjeva neovisnosti ovlaštenih revizora u slučaju uključivanja u revizorski tim radi obavljanja revizije financijskih izvještaja obveznih mirovinskih fondova i obveznih mirovinskih društava.

_____________________________________________________________________________

10. travnja 2013.

Obavijest svim članovima Komore o pitanju povećanja temeljnog kapitala iz ostvarene dobiti 2012. godine, dostupna je ovdje.