Napomena
 • Direktiva o privatnosti i elektroničkim komunikacijama

  Ove internetske stranice koriste kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Postavke kolačića možete podesiti u svojem internetskom pregledniku. Klikom na gumb 'Slažem se' pristajete na korištenje kolačića.

Suradnja

 

Zagreb, 20. listopada 2017.

Poštovani članovi Komore,

na Vašu pažnju daje se obavijest o održavanju radionica u organizaciji "Dani računovodstva u RIF-u", od 7.11.2017. do 10.11.2017. godine.

Ove radionice, kao i ostali programi edukacije u organizaciji Hrvatske zajednice računovođa i financijskih djelatnika, priznaju se u okviru stalnog stručnog usavršavanja ovlaštenih revizora. Ako imate interesa za sudjelovanje ovim računovodstvenim radionicama, sve detalje možete naći na linku:

http://www.rif.hr/seminari-i-edukacije/2342/dani-racunovodstva-u-rifu

Sudjelovanjem na jednoj radionici ostvaruje se 5 sati stalnog stručnog usavršavanja.

 

 

Zagreb, 6. listopada 2017.

Poštovani članovi Hrvatske revizorske komore,

dajemo obavijest o održavanju 52. savjetovanja  "Računovodstvo, revizija i porezi u praksi", u organizaciji Udruge računovođa i financijskih djelatnika Split.

Savjetovanje se održava u Brelima, od 26. do 28. listopada 2017.

Informacije o temama, načinu prijave i rezervaciji smještaja, dostupne su ovdje.

 

 

Zagreb, 14. rujna 2017.

Sekcija internih revizora pri Hrvatskoj zajednici računovođa i financijskih djelatnika organizira 20. jubilarno godišnje savjetovanje "Interna revizija i kontrola" koje će se održati u Opatiji, hotel Remisens ADMIRAL, od 28. rujna do 30. rujna 2017.

Više o programu i prijavi sudjelovanja na: http://www.rif.hr/sekcija-internih-revizora/savjetovanja

 

Zagreb, 1.  rujna 2017.

Posljedično brojim reakcijama pripadnika računovodstvene profesije u svezi licenciranja računovodstvenih servisa i uređenja računovodstvene profesije, a što proizlazi iz odredbi Zakona o računovodstvu, oglasilo se i Ministarstvo financija s priopćenjem koje je dostupno ovdje.

 

Zagreb, 11. kolovoza 2017.

S obzirom na reakcije zainiteresiranih pojedinaca iz računovodstvene profesije na aktivnosti Hrvatske revizorske komore u svezi izrade polaznih teza o reguliranju računovodstvene profesije u kontekstu članka 7. stavak 4. Zakona o računovodstvu, Hrvatska revizorska komora u cilju transparentnosti rada i otklanjanja svake daljnje nejasnoće daje informaciju o svojim aktivnostima na tom području.

Ujedno, Komora poziva sve zainteresirane na suradnju i dijalog o pitanju reguliranja računovodstvene profesije u Republici Hrvatskoj.

 

Zagreb, 4. svibnja 2017.

Poštovani članovi Hrvatske revizorske komore,

obavještavamo Vas i pozivamo na sudjelovanje 52. simpoziju radnog naslova "Utjecaj promjena računovodstva, poreza i plaća na gospodarski rast Hrvatske", koji organizira Hrvatska zajednica računovođa i financijskih djelatnika u suradnji s Hrvatskom revizorskom komorom.

Simpozij se održava u Vodicama, od 1. do 3. lipnja 2017.

Program 52. simpozija dostupan je ovdje.

Detaljne informacije o uvjetima sudjelovanja, priznavanju sati stalnog stručnog usavršavanja i druge, dostupne su ovdje.

 

Zagreb, 2. ožujka 2017.

Nastavno brojnim upitima i interesu ovlaštenih revizora, članova Hrvatske revizorske komore, o statusu implementacije Direktive 2014/56/EU u novi Zakon o revizji i izravnoj primjeni odredbi Uredbe EU 537/14, na pažnju dajemo podatke o statusu istog procesa u Europskoj uniji (stanje na datum 23.1.2017.).

Audit policy implementation, update on January 23, 2017

 

Zagreb, 2. ožujka 2017.

Slijedom obveze izravne primjene Uredbe EU 537/2014 i činjenice da će počevši s 2017. godinom nastupiti značajne promjene za revizorska društva koja obavljaju zakonske revizije subjekata od javnog interesa, na pažnju dajemo AE publikacije, u izvorniku na engleskom jeziku, s temama o primjeni određenih odredbi Uredbe EU 537/2014:

1. Briefing Paper: Provision of Non-Audit-Services to Public Interest Entity statutory audit clients: A Need for Clarification and Consistency, 2014

2. Briefing Paper: The Appointment of the Auditor and the Duration of the Audit Engagement: Striving for a Workable Single Market in the EU, 2014

3. Auditor selection: Towards best practices, 2013

4. Auditor selection: 4 steps to a more effective process, 2016

5. Briefing Paper: Public Oversight of the Audit Profession: Enhancing Credibility and Supporting Cooperation

 

Zagreb, 27. svibnja 2014.

Direktiva o izmjenama i dopunama direktive o zakonskim revizijama godišnjih i konsolidiranih financijskih izvještaja te posebna regulacija o zakonskim revizijama subjekata od javnog interesa, ključni su dokumetni koji reguliraju revizorsku djelatnost na razini Europske unije. Slijedom činjenice da je obvezujući za svaku zemlju članicu, slijede i izmjene zakonodavnog okvira u Republici Hrvatskoj.

Trenutno, oba dokumenta su dostupna na engleskom jeziku, a uskoro će biti dostupni i na hrvatskom jeziku.

European Directive on statutory audits of annual and consolidated accounts
European Regulation on statutory audit of public-interest entities

 

Zagreb, 19. ožujka 2014.

IFAC je od 03. ožujka 2014. pokrenuo platformu pod nazivom Global Knowledge Gateway koja je dizajnirana tako da obuhvaća vijesti, preglede, resurse i mišljenja stručnjaka računovodstvene profesije. Gateway pruža ključne računovodstvene materijale i služi kao forum za istraživanje o  stručnim pitanjima, daje mogućnost sudjelovanja u raspravama u okviru svjetske zajednice računovođa koju IFAC predstavlja.

 

Zagreb, 29. ožujka 2013.

Odlukom Upravnog vijeća od 7. ožujka 2013., predstavnici Hrvatske revizorske komore u FEE radnim grupama su:

Radna grupa

Revizija

Profesionalna etika i stručna osposobljenost

Član

Joško Džida,

KPMG Croatia d.o.o.

Anka Gospodinović,

Ernst & Young d.o.o.

Zamjenik člana

Ivana Vlak, Deloitte d.o.o.

Tamara Mačašović, Pricewaterhousecoopers d.o.o.

 

Zagreb, 9. siječnja 2014.

Poštovani članovi Komore,

sukladno potpisanom Sporazumu o suradnji sa Zagrebačkom burzom d.d., Komora na svojim internetskim stranicama objavljuje informacije o tečajevima u organizaciji Akademije ZSE i obavijesti o radionicama iz područja tržišta kapitala i financijske industrije, koje će Komora uvažavajući interes svojih članova, inicirati i suorganizirati s Akademijom ZSE.

Temeljem uspostavljenih odnosa suradnje, članovi Komore mogu ostvariti popust na cijenu tečajeva Akadenije ZSE, prema veličini grupe prijavljenih ovlaštenih revizora (ne nužno iz istog revizorskog društva) - grupa od 3 do 5 (-10%), 6 do 10 (-15%) i više od 10 ovlaštenih revizora (-20%).

Svoj interes za sudjelovanje određenom tečaju možete iskazati izravno Akademiji ZSE putem www.zse.hr uz naznaku zanimanja - ovlašteni revizor ili predajom prijave Komori na: Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript ili Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript (najkasnije 4 dana prije početka izabranog tečaja).

Detalje o temama i rasporedu tečajeva možete naći ovdje.

 

Zagreb, 24. svibnja 2012.

O inovaciji web servisa RGFI i mogućnosti predaje revidiranih godišnjih financijskih izvještaja, pročitajte u obavijesti FINA-e koju dajemo u nastavku:

"Od ožujka 2012. g. putem Finine web aplikacije RGFI omogućeno je učitavanje i potpisivanje kompletne dokumentacije koju su poduzetnici dužni dostaviti uz godišnji financijski izvještaj za potrebe javne objave. Novost je u tome što je i obveznicima revizije omogućeno da potpunu dokumentaciju učitaju putem web servisa RGFI i to na način da ovlaštena osoba poduzetnika učita godišnji financijski izvještaj i ostalu dokumentaciju, a izvješće revizora očitava i potpisuje revizor.

Učitavanje i potpisivanje dokumentacije elektroničkim putem omogućeno je korisnicima servisa RGFI. Stoga, revizori koji za svoje klijente žele dokumentaciju učitavati putem servisa trebaju se prijaviti kao korisnici servisa u Fini i popuniti Izjavu o pravu potpisivanja dokumentacije. Više o uvjetima korištenja web servisa i načinu prijave na servise možete pročitati na web stranici Fine: www.fina.hr>Tvrtke i obrti>Elektroničko poslovanje.

Prije učitavanja i potpisivanja izvješća revizora, revizor treba potpisati učitani prilog uz izvješće čime potvrđuje da učitani podaci odgovaraju revidiranima. Prilog uz izvješće revizora čini godišnji financijski izvještaj u nestandardiziranome obliku (ako je poduzetnik obveznik primjene MSFI-a tada je u prilogu izvještaj kreiran prema MSFI-u). Više o načinu učitavanja i potpisivanja dokumentacije putem web servisa RGFI obrađeno je Korisničkom uputom koja je objavljena na Fininom servisu."

 

Zagreb, 9. prosinca 2011.

Vezano na aktualne najave promjena europskog pravnog okvira za područje revizije godišnjih financijskih izvještaja (objava od 06.12.2011.), ovdje možete pronaći završni izvještaj ESCP Europe (renomirane poslovne škole) koja je, za potrebe daljnjih rasprava i odlučivanja na razini Europske Komisije, provela analizu i izradila studiju o efektima primjene objavljenih prijedloga uključivši i utjecaj na revizorsko tržište.

Final report ESCP Europe study 111109

Executive summary final report ESCP Europe study 111109

Appendix final report ESCP Europe study 111109

 
 • «
 •  Početak 
 •  « 
 •  1 
 •  2 
 •  » 
 •  Kraj 
 • »


Stranica 1 od 2