Napomena
  • Direktiva o privatnosti i elektroničkim komunikacijama

    Ove internetske stranice koriste kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Postavke kolačića možete podesiti u svojem internetskom pregledniku. Klikom na gumb 'Slažem se' pristajete na korištenje kolačića.

IFAC – novosti i objave

 

Zagreb, 25. travnja 2018.

Pozivamo vas na sudjelovanje u IFAC anketi za mala i srednje velika revizorska društva koja je dostupna ovdje, a biti će otvorena do 21. svibnja 2018. godine. Svojim sudjelovanjem dati će te doprinos globalnom razumijevanju revizijske djelatnosti kao gospodarskog segmenta. Ovogodišnja anketa dopunjena je novim aktualnim pitanjima koja se odnose na problematiku revizorskih društava u upravljanju talentima i tehnološkom razvoju, marketingu i prepoznavanju revizorskih društava na tržištu.

Za vašu infomaciju daje se IFAC-ov pregled rezultata ankete koja je provedena 2016. godine.

 

 

Zagreb, 19. ožujka 2014.

IFAC je od 03. ožujka 2014. pokrenuo platformu pod nazivom Global Knowledge Gateway koja je dizajnirana tako da obuhvaća vijesti, preglede, resurse i mišljenja stručnjaka računovodstvene profesije. Gateway pruža ključne računovodstvene materijale i služi kao forum za istraživanje o  stručnim pitanjima, daje mogućnost sudjelovanja u raspravama u okviru svjetske zajednice računovođa koju IFAC predstavlja.

 

Zagreb, 05. prosinca 2011.

Poštovani članovi Komore, za Vas smo pripremili prijevode određenih IFAC članaka za koje smo ocijenili da će svojim sadržajem izazvati Vašu pažnju i pridonijeti razumijevanju stanja i izazova pred kojima se revizorska društva nalaze, posebice mala revizorska društva, te Vam i na ovaj način pomoći u pronalaženju odgovora i rješenja za određene situacije.

IFAC-jaca-podrsku-SMPs

Kako-postici-veliki-uspjeh-male-prakse

IFAC-Savjeti-za-primjenu-MSKK1

 

Zagreb, 1. srpnja 2011. >>

Poštovani članovi Komore,

Vama za informaciju daju se rezultati anketa (veljača, lipanj) koje provodi IFAC tijekom 2011. o aktualnim problemima i izazovima s kojima se u svom poslovanju suočavaju mala i srednja revizorska društva.
Nadalje, aktualne publikacije FEE i IFAC-a (izdanja svibanj i lipanj 2011., u izvorniku), dostupne su ovdje:

  1. Environmental, Social and Governance (ESG) indicators in annual reports, An introduction to current frameworks

- publikacija FEE sadrži informacije o dokumentima različitih tijela u svezi pitanja prepoznavanja i korištenja indikatora zaštitite okoliša, društva i upravljanja (kao i ključnih indikatora rezultata i načela izvještavanja), ključnih za proces promjena prema održivoj ekonomiji.

  1. Leveraging XBRL for Value in Organizations

- smjernica ISACA i IFAC-a o tome kako povećati vrijednost eXtensible izvještajnog poslovnog jezika (XBRL) kroz učinkovitu primjenu

 Kalendar događaja