Napomena
  • Direktiva o privatnosti i elektroničkim komunikacijama

    Ove internetske stranice koriste kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Postavke kolačića možete podesiti u svojem internetskom pregledniku. Klikom na gumb 'Slažem se' pristajete na korištenje kolačića.

Ostale strukovne organizacije

Zagreb, 13. lipnja 2019.

U svrhu informiranja ovlaštenih revizora i revizorskih društava o najvažnijim novostima vezano uz Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o sprječavanju pranja novca i financiranja terorizma (Narodne novine, br.39/19) i Pravilnik o registru stvarnih vlasnika (Narodne novine, br.53/19), Komora objavljuje letak Financijskog inspektorata za sektor računovođa, revizora i poreznih savjetnika.

Letak Financijskog inspektorata

 

 

Zagreb, 31. svibnja 2019.

Na pažnju revizorskih društava daje se dopis Ureda za sprječavanje pranja novca o uspostavi Registra stvarnih vlasnika i obvezi revizorskih društava da, kao trgovačka društva, upišu u isti Registar podatke o stvarnom vlasniku.

Obveza upisa podataka u Registar stvarnih vlasnika traje od 3. lipnja 2019. do 31. prosinca 2019.

Dopis UZSPN, od 28.5.2019.

 

Zagreb, 14. svibnja 2019.

Poštovani članovi Hrvatske revizorske komore,

Hrvatska zajednica računovođa i financijskih djelatnika u suradnji s Hrvatskom revizorskom komorom organizira 54. simpozij HZRIF radnog naslova: "Računovodstvo, revizija i porezi ususret digitalizacji i eurozoni".

Simpozij se održava u Malom Lošinju, od 6. do 8. lipnja 2019. godine.

Program 54. simpozija i detaljne informacije o uvjetima sudjelovanja dostupni su ovdje.

Prema prethodnoj suglasnosti Ministarstva financija koju je organizator dobio, ovlaštenim revizorima se za sudjelovanje ovom simpoziju priznavanje 15 bodova stalnog stručnog usavršavanja, od čega 5 bodova iz područja revizije, 5 bodova iz područja računovodstva i 5 bodova iz ostalih područja.

 

Zagreb, 1.  rujna 2017.

Posljedično brojim reakcijama pripadnika računovodstvene profesije u svezi licenciranja računovodstvenih servisa i uređenja računovodstvene profesije, a što proizlazi iz odredbi Zakona o računovodstvu, oglasilo se i Ministarstvo financija s priopćenjem koje je dostupno ovdje.

 

Zagreb, 11. kolovoza 2017.

S obzirom na reakcije zainiteresiranih pojedinaca iz računovodstvene profesije na aktivnosti Hrvatske revizorske komore u svezi izrade polaznih teza o reguliranju računovodstvene profesije u kontekstu članka 7. stavak 4. Zakona o računovodstvu, Hrvatska revizorska komora u cilju transparentnosti rada i otklanjanja svake daljnje nejasnoće daje informaciju o svojim aktivnostima na tom području.

Ujedno, Komora poziva sve zainteresirane na suradnju i dijalog o pitanju reguliranja računovodstvene profesije u Republici Hrvatskoj.

 

Zagreb, 9. siječnja 2014.

Poštovani članovi Komore,

sukladno potpisanom Sporazumu o suradnji sa Zagrebačkom burzom d.d., Komora na svojim internetskim stranicama objavljuje informacije o tečajevima u organizaciji Akademije ZSE i obavijesti o radionicama iz područja tržišta kapitala i financijske industrije, koje će Komora uvažavajući interes svojih članova, inicirati i suorganizirati s Akademijom ZSE.

Temeljem uspostavljenih odnosa suradnje, članovi Komore mogu ostvariti popust na cijenu tečajeva Akadenije ZSE, prema veličini grupe prijavljenih ovlaštenih revizora (ne nužno iz istog revizorskog društva) - grupa od 3 do 5 (-10%), 6 do 10 (-15%) i više od 10 ovlaštenih revizora (-20%).

Svoj interes za sudjelovanje određenom tečaju možete iskazati izravno Akademiji ZSE putem www.zse.hr uz naznaku zanimanja - ovlašteni revizor ili predajom prijave Komori na: Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript ili Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript (najkasnije 4 dana prije početka izabranog tečaja).

Detalje o temama i rasporedu tečajeva možete naći ovdje.

 

Zagreb, 24. svibnja 2012.

O inovaciji web servisa RGFI i mogućnosti predaje revidiranih godišnjih financijskih izvještaja, pročitajte u obavijesti FINA-e koju dajemo u nastavku:

"Od ožujka 2012. g. putem Finine web aplikacije RGFI omogućeno je učitavanje i potpisivanje kompletne dokumentacije koju su poduzetnici dužni dostaviti uz godišnji financijski izvještaj za potrebe javne objave. Novost je u tome što je i obveznicima revizije omogućeno da potpunu dokumentaciju učitaju putem web servisa RGFI i to na način da ovlaštena osoba poduzetnika učita godišnji financijski izvještaj i ostalu dokumentaciju, a izvješće revizora očitava i potpisuje revizor.

Učitavanje i potpisivanje dokumentacije elektroničkim putem omogućeno je korisnicima servisa RGFI. Stoga, revizori koji za svoje klijente žele dokumentaciju učitavati putem servisa trebaju se prijaviti kao korisnici servisa u Fini i popuniti Izjavu o pravu potpisivanja dokumentacije. Više o uvjetima korištenja web servisa i načinu prijave na servise možete pročitati na web stranici Fine: www.fina.hr>Tvrtke i obrti>Elektroničko poslovanje.

Prije učitavanja i potpisivanja izvješća revizora, revizor treba potpisati učitani prilog uz izvješće čime potvrđuje da učitani podaci odgovaraju revidiranima. Prilog uz izvješće revizora čini godišnji financijski izvještaj u nestandardiziranome obliku (ako je poduzetnik obveznik primjene MSFI-a tada je u prilogu izvještaj kreiran prema MSFI-u). Više o načinu učitavanja i potpisivanja dokumentacije putem web servisa RGFI obrađeno je Korisničkom uputom koja je objavljena na Fininom servisu."